Avtalet är skrivet på fem år där Holmen går in med 500 000 kr per år. Det kommunala fastighetsbolaget Glysisvallen AB som driver ishallen har åtagit sig att skjuta till motsvarande belopp. Dessa pengar kommer att gå till underhåll och investeringar som till exempel renoveringar av omklädningsrum och duschar, samt till sociala ytor så som utökade sittplatser, café, entré och restaurang.

Hallen utnyttjas av allmänhet, skolor och föreningar inom hockey, konståkning, friidrott, fotboll mm. Namnet Holmen Center tydliggör att hallen är en samlingsplats – ett center – för många olika sporter, åldrar och gemenskap. I visionen ingår att det ska bli en plats för mer än själva idrottandet, med café/lunchrestaurang, läxläsningsplatser för ungdomar med mera.

– Vi är väldigt glada över detta samarbete. Det ger oss en extra morot för att verkligen se till att hålla hallen i det skick som både föreningarna och allmänheten förväntar sig, säger Lars Stål, VD Glysisvallen AB.

– Ett av Holmens fokusområden inom hållbarhet är att engagera oss i de samhällen vi verkar. Detta gör vi bland annat genom lokal sponsring som främjar ett aktivt förenings- och fritidsliv, säger Johan Nellbeck, affärsområdeschef för Holmen Iggesund.

 

För mer information kontakta
Therese Rahm
Kommunikationschef

therese.rahm@holmen.com
070–5955610