Examensarbete - Utveckling av handverktyg

Holmen Paper, Hallstavik/Hallsta pappersbruk
Holmen är en skogsindustrikoncern som tillverkar kartong, tryckpapper och trävaror och bedriver verksamhet inom skogsbruk och energi. Det stora egna skogsinnehavet och höga andelen egenproducerad energi är strategiskt viktiga resurser för Holmens framtida utveckling.

Hallsta Pappersbruk leder Holmen Papers utveckling mot ett specialpappersföretag. Det är här som ett flertal av Holmen Papers specialprodukter har utvecklats och i stor utsträckning produceras. Vi finns längs roslagskusten 10 mil norr om Stockholm och 6 mil öster om Uppsala
Your future challenge Vid ett flertal tillfällen behöver processoperatörer på pappersbruket sprätta bort papper från pappersrullar. För att göra detta används ett sprättningsverktyg som är tillverkat i plast (tidigare fanns ett i trä). Detta verktyg kan ge bevär vid långvarigt användande i form av värkande händer och handleder. Detta beror delvis på vertygets utformnng. Dessutom klarar verktyget inte värme särskilt bra utan böjer sig vilket gör att kassationen av sprättningsverktyg är onödigt hög.

Syftet med examensarbetet är att minska besvären vid sprättning av pappersrullar med sprättningsverktyg.

Målet är att ta fram ett nytt förbättrat värmetåligt ergonomiskt sprättningsverktyg som är billigt att tillverka.
To succeed in this role För att lyckas i rollen behöver du vara en nyfiken person med sinne för utveckling. Vi tror att du läser maskikteknik med inriktning materialdesign eller liknande på universitet eller högskola. Our offer Vi erbjuder dig ett utvecklande examensarbete som kommer att ge effekt både på kort och på långt sikt hos oss.

Huvudupplägget på arbetet kommer att ske få följande sätt:

Intervjuer med användare av dagens sprättningsverktyg. Observationer av arbete med sprättningsverktyget. Ta fram en prototyp som är testad i verklig miljö. Slutresultatet ska vara en fullt fungerande prototyp som kan tillverkas.

Bakgrund, syfte, mål, litteratursammanställning, vad finns på marknaden, metodik (intervjuer, observationer, prototypframtagning och -provning inkl jämförelse med befintligt sprättverktyg), kostnadsberäkningar (jfr med befintligt verktyg), resultat, slutsats.
Send your application before: 2019-01-15
Contacts
Elias Holmgren, HR-generalist
0175 - 263 15 elias.holmgren@holmenpaper.com
Carina Lundberg, HR-chef
0175 - 260 06 carina.lundberg@holmenpaper.com

Apply today! Låter examensarbetet intressant? Skicka då in din ansökan till oss!

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Examensarbetets placeringsort är Hallsta pappersbruk.

Vi kan erbjuda gratis boende på orten under tiden för examensarbetet.I skogen växer framtiden
Holmen är en av Sveriges största skogsägare och den växande skogen är grunden för vår verksamhet. Vi är en del av skogens kretslopp från planta till planka, där vi förädlar råvaran till allt från trä för klimatsmart byggande till förnybara förpackningar, magasin och böcker. Holmen producerar även förnybar energi från vatten- och vindkraft. Med hållbarhetstänk i alla led är Holmen med och skapar en bättre framtid.

 

Holmen Paper AB, med huvudkontor i Norrköping, är en av Europas ledande tillverkare av trähaltigt tryckpapper med pappersbruk i Norrköping och Hallstavik. Produktionen 2017 uppgick till drygt 1,1 miljoner ton. Omsättningen var då 5 408 miljoner kronor och antalet anställda under 2017 cirka 858. Holmen Paper är ett affärsområde inom Holmen-koncernen.

 


Fields marked with * are required.


 

Gender *


Enter your most relevant jobs for this application
Your title Employer from (YYMM) to (YYMM)


  max 4mb
  max 4mb
Valid file extensions: .doc .docx .pdf .ppt .xls .jpg .wmf .gif .rtf .bmp .png .txt .html .htm
Handling of your application

Read about how we process your personal data.

 

Send your application

When you have filled in and contributed your application you will get a confirmation to the email address you have stated. Your information will only be visible to staff with recruitment responsibilities.

 

If you have questions, please contact rekrytering.info@holmen.com.

Thank you for your application!

 

Your application has been registered. You will shortly receive a conformation to the email address you have stated.

Contact

Iggesund Paperboard
825 80 Iggesund
Sweden

+46 650 - 280 00
info@iggesund.com

Connect with Iggesund

  • Holmen.com
  • Personal data
  • Cookies
  • MyPages
  • Print

© Iggesund 2018