Examensarbete - Styrsystem

Holmen Paper, Hallstavik/Hallsta pappersbruk
Holmen är en skogsindustrikoncern som tillverkar kartong, tryckpapper och trävaror och bedriver verksamhet inom skogsbruk och energi. Det stora egna skogsinnehavet och höga andelen egenproducerad energi är strategiskt viktiga resurser för Holmens framtida utveckling.

Hallsta Pappersbruk leder Holmen Papers utveckling mot ett specialpappersföretag. Det är här som ett flertal av Holmen Papers specialprodukter har utvecklats och i stor utsträckning produceras. Vi finns längs roslagskusten 10 mil norr om Stockholm och 6 mil öster om Uppsala
Your future challenge Våra maskiner styrs av olika PLC-system och ny teknik öppnar hela tiden för nya, effektivare och säkrare arbetssätt. I dagsläget samlas information från givare in och presenteras på skärm för operatörer via maskinernas styrsystem. Detta är information som många gånger är värdefull vid det dagliga arbetet kring maskinerna. För att underlätta för våra tekniker vill vi nu tillvarata möjligheterna den trådlösa tekniken erbjuder To succeed in this role Elektroteknik, Automationsingenjör, datateknik eller liknande inriktning mot el och automation Our offer Ditt uppdrag avgränsas till en maskin och syftar till att presentera information från maskinens styrsystem på en trådlös enhet. Vi söker dig som har en bakgrund inom el- och automation eller datateknik och som vill jobba med produktionsnära system. Du kommer arbeta med PLC-systemet Siemens S7-400 och jämföra olika lösningar för att tillgängliggöra data samt implementera en lösning.

Examensarbetets avgränsningar kan anpassas för att möta kraven både på C- och D-nivå.
Send your application before: 2019-01-15
Contacts
Elias Holmgren, HR-generalist
elias.holmgren@holmenpaper.com
Andreas Bjurman, Sektionschef Underhåll
andreas.bjurman@holmenpaper.com

Apply today! Låter examensarbetet intressant? Skicka då in din ansökan till oss!

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Examensarbetets placeringsort är Hallsta pappersbruk.

Vi kan erbjuda gratis boende på orten under tiden för examensarbetet.I skogen växer framtiden
Holmen är en av Sveriges största skogsägare och den växande skogen är grunden för vår verksamhet. Vi är en del av skogens kretslopp från planta till planka, där vi förädlar råvaran till allt från trä för klimatsmart byggande till förnybara förpackningar, magasin och böcker. Holmen producerar även förnybar energi från vatten- och vindkraft. Med hållbarhetstänk i alla led är Holmen med och skapar en bättre framtid.

 

Holmen Paper AB, med huvudkontor i Norrköping, är en av Europas ledande tillverkare av trähaltigt tryckpapper med pappersbruk i Norrköping och Hallstavik. Produktionen 2017 uppgick till drygt 1,1 miljoner ton. Omsättningen var då 5 408 miljoner kronor och antalet anställda under 2017 cirka 858. Holmen Paper är ett affärsområde inom Holmen-koncernen.

 


Fields marked with * are required.


 

Gender *


Enter your most relevant jobs for this application
Your title Employer from (YYMM) to (YYMM)


  max 4mb
  max 4mb
Valid file extensions: .doc .docx .pdf .ppt .xls .jpg .wmf .gif .rtf .bmp .png .txt .html .htm
Handling of your application

Read about how we process your personal data.

 

Send your application

When you have filled in and contributed your application you will get a confirmation to the email address you have stated. Your information will only be visible to staff with recruitment responsibilities.

 

If you have questions, please contact rekrytering.info@holmen.com.

Thank you for your application!

 

Your application has been registered. You will shortly receive a conformation to the email address you have stated.

Contact

Iggesund Paperboard
825 80 Iggesund
Sweden

+46 650 - 280 00
info@iggesund.com

Connect with Iggesund

  • Holmen.com
  • Personal data
  • Cookies
  • MyPages
  • Print

© Iggesund 2018